Dagbladet beklager feilaktige påstander

Dagbladet har beklaget og trukket tilbake en rekke artikler publisert fredag 5. mai 2023, hvorav noen påstod at motorsykkelklubben «Saints» var involvert i en større hendelse. Etter å ha mottatt korrekt informasjon, har Dagbladet nå innsett at disse påstandene var feilaktige og beklaget feilen overfor både klubben og leserne.

Hendelsen det ble referert til var en stor politijakt i Oslo, der flere personer ble mistenkt for ulovlig våpenbesittelse og tyveri. I de opprinnelige artiklene skrev Dagbladet at «Saints» var blant de mistenkte og at klubben var kjent for å ha tilknytning til kriminelle aktiviteter.

Etter at Dagbladet mottok korrekt informasjon om hendelsen, ble det klart at «Saints» ikke var involvert i noen kriminelle aktiviteter og heller ikke var blant de arresterte.

Dagbladet erkjente feilen og beklaget den både på trykk og på sin nettside. Ansvarlig redaktør i Dagbladet, Noah Emilio Hansen, uttalte følgende:

– Vi tar vårt ansvar for å formidle korrekt og nøyaktig informasjon til våre lesere svært alvorlig. I denne saken gjorde vi en feil, og vi beklager sterkt både til «Saints» og våre lesere. Vi vil jobbe hardt for å unngå lignende feil i fremtiden.

«Saints» har også uttalt seg om saken og takket Dagbladet for å beklage feilen.

Dette er en påminnelse om hvor viktig det er at mediene sørger for å sjekke og verifisere all informasjon før den publiseres. Vi håper at Dagbladet og andre medier vil lære av denne erfaringen og arbeide for å sikre nøyaktighet og integritet i deres rapportering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *